Tule Go Busi sutsubussi vaktsineerima!

Tule Go Busi sutsubussi vaktsineerima!

IMG_1669

Tartu linna, Tartu Ülikooli Kliinikumi ja Tartu kiirabi koostöös on sel nädalalõpul, 6.-8. augustini Tartu Kaubamaja kõrval Go Busi Tartu linnaliinide vaktsineerimisbuss, kus saavad COVID-19 vastu kaitsepookida kõik soovijad.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on nädalalõpul Tartu kesklinnas liikvel palju inimesi, mistõttu otsustati katsetada vaktsineerimisbussi ning tuua võimalus vaktsineerida inimestele veelgi lähemale. “Peame vaktsineerimise korraldamisel olema paindlikud ja kasutama kõiki võimalusi, mis aitaksid kaasa pandeemia seljatamisele.”

Linnapea sõnul on GoBusi koostöövalmidus heaks näiteks avaliku ja erasektori koostööst. “Ettevõte tajub meie kõigi ühiskondlikku vastutust vaktsineerimise korraldamisel,” lisas Urmas Klaas.

Vaktsineerimiseks on kohandatud Tartu linnaliinibuss, kus soovijad saavad kaitsesüsti teha reedest pühapäevani ehk 6.–8. augustil kell 12–20. Kasutusel on Pfizeri vaktsiin. Bussis ja selle juures sisse seatud oote- ja jälgimisalal on loodud vaktsineerimiseks sobivad tingimused.

Vaktsineerimist korraldab Tartu Ülikooli Kliinikumi vaktsineerimismeeskond ning tavapärase vaktsineerimisjärgse 15-minutilise jälgimise tagavad Tartu kiirabi töötajad. Buss asub Tartu kaubamaja kõrval, samas kohas, kus on paljud linlased harjunud kliinikumi mammograafiabussi nägema ja külastama.

Tartu Ülikooli Kliinikumi vaktsineerimismeeskonna koordinaator Tiina Teder loodab, et huvi vaktsineerimise vastu püsib kõrge, nagu on see Tartu ja Tartumaa elanike hulgas seni olnud. “Et teha vaktsineerimine veelgi mugavamaks ja kättesaadavamaks, on võtnud kliinikumi vaktsineerimismeeskond missiooniks tulla inimestele veelgi lähemale. Julgustan kõiki vaktsineerimisbussi mugavat ja kiiret vaktsineerimise võimalust nädalavahetusel kasutama, et saaksime hoida sügis-talvisel perioodil nii Tartu kui ka tegelikult kogu Eesti avatuna,“ ütles Tiina Teder.

Tartu linnaliine teenindav ettevõte AS GoBus annab linnaliinibussi vaktsineerimise jaoks tasuta kasutada. GoBus Lõuna-Eesti piirkonnajuhi Ramses Riive sõnul on kõigi meie eesmärk hoida Eesti elu avatuna ja toimimises ning ennetada koroonapandeemia kõige halvemat stsenaariumit. „Soovime kaasa aidata pandeemia tõkestamisele, et hoida Tartu ning kogu Eesti avatuna. Seetõttu panime õla alla linna plaanile tuua Tartu kesklinna vaktsineerimisbuss, et teha vaktsineerimine mugavaks ja lihtsaks ka neile, kes seda veel teha pole jõudnud,” rääkis Ramses Riive.